Evo recepta s osnovnim sastojcima kako je višnjevac rađen od davnina, nijanse ovise o nama, volimo li slađi, trpkiji...
Od količina u niže navedenim sastojcima dobije se otprilike 3 litre likera od višnje.
Sastojci:
- 5 dcl vode
- 75 dkg šećera
- 1,5 kg višanja s košticama bez peteljki
- 2 l rakije
Priprema:
- kuhanjem otopiti šećer u vodi dok ne postane potpuno prozirno
- ohladiti sirup te dodati ostale sastojke - višnje i rakiju
- dobivenu tekućinu prelijemo u boce, zatvoriti i držati 3 tjedna na suncu ili u mraku (osobno preferiram držanje u mraku)
- po isteku 3 tjedna, procijediti tekućinu i liker je spreman za konzumaciju.
Liker se može još dodatno aromatizirati i nekim začinima po želji:
- narezani limun,
- štapići cimeta (2 kom),
- klinčići (10-15 kom),
- komadići đumbira,
- vanilij šećer (4 kom)
a rakija se može zamijeniti nekim drugim alkoholom, votkom ili rumom
Nema komentara:
Objavi komentar